Monday, May 30, 2011

Kotak - Pelan-pelan Saja



Kutahu kamu pasti rasa
Apa yang kurasa

Kutahu cepat atau lambat
Kamu ‘kan mengerti

Hati bila dipaksakan 
Pasti takkan baik

Pantasnya kamu mencintai, 
Yang juga cintai dirimu
Cinta kamu…..

Lepaskanlah, Ikatanmu 
Dengan Aku
Biar Kamu Senang
Bila Berat 
Melupakan Aku
Pelan-Pelan Saja 

Tak Ada Niat Menyakiti
Inilah Hatiku

Pantasnya kamu mencintai, 
yang juga cintai dirimu
Cinta kamu…..

  
29 May 2011 - Sabtu.
Nothing to say, thkz for all have you done !
There is nothing to be ashamed anymore.
 Thkz for everything.


Thursday, May 12, 2011

Rumah kata pergi. Duit kata mari.



haih ! 

dok pejam celik dah dekat 2 minggu rupenye dok melangut kat umah.

nak keluar, aduss..duet tarak..huhu. so hari ni time table aku agak full la 

jugak. pagi2 da kena bangun anta 'mem besar' g amek lesen L. 

kire ujian komputer la kat MYEG. mate macam malas nak bukak tapi nak

tak nak kena la jugak bangun kan. sampai je kat MYEG tu, nah !

terpampang note besar punye. "JAWATAN KOSONG"

post : jawatan pegawai pentadbiran. kelulusan min SPM.

berkenderaan sendiri. hm, mcm oke la kan. dr dok umah takde wat 

ape. baek apply. so tanpa membuang mase, aku pon g la tanye kat 

pekerja die tu :

aku : em, miss, sy nak tumpang tanye

MYEG : ye. tanye ape ye?

aku : advertisment kerja kat depan tuh utk laki ke pompuan?

MYEG : Ohh itu. dua2 bole. adk nak apply ke?

aku : nice. sy nak apply bole?

MYEG : boleh. isi borang ni ye.

5 minit kemudian...

aku : miss. ni borangnye.

MYEG : em..bile bole start ye?

aku : 18 may 2011. rabu depan.

MYEG : ooh yeke. ingat boleh start awal. takpe2 nnt pape kami akan call adk utk second interview ye.

aku : ok miss. thankz

try je apply mane la taw sangkut ke kan. insyaallah. huhu. kalo tak dpt, 

dok umah jela. tgk tb n tido. HAHA !

Wednesday, May 11, 2011

Kursus Roti



Kursus : Pembuatan roti

Location : Kolej Komuniti Shah Alam

Date : 7 & 8 May 2011

Tibe tibe rase macam nak blaja buat roti pulak. yela, skrg jual roti pon untung taw. isk ! makin berkobar2 nak blaja ni. hihi. untuk join kursus ni, sape2 pon bole join. tak kire la laki ke pompuan ke. semua bole. juz byr rm20 utk 3 hari. die siap kasi bahan2 semua taw. juz bawak badan je. first masok class ni, agak kaku ckit la. biase la, semua org tak kenal kan. lame2 tu oke la. dalam class ni ade dalam 47 org. majoriti semua ala2 makcik2 gitu. hehe. selama 2 hari aku blaja, ni la yang dapat dihasilkan :)

 
 sebelum dan selepas. besar kan ?


nih pulak bahan2 yang selalu gune utk topping pizza



tadaa..nih la hasil2 nye. lepas ni agak2 bole tak aku bukak Bakery? hihi. insyaallah :)

Friday, May 6, 2011

Diploma Civil Engineering

video

 
Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

**DKA6A always in memories :')

 

"Heartly Written" Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal